Besök gärna vår restaurang  

"If life gives you lemons..."


 

Trots att vi gillar att både göra lemonad och koka fond, så är det inte främst därför vi går till jobbet. Vi vill servera riktigt god mat till massvis av nöjda gäster. Men just nu är det svårt med det – och vi har fått kämpa med att hålla restaurangen och cocktailbaren igång, då vi är väldigt beroende av en frodande mäss- och evenemangsstad runt hörnet. Men vi vill också ta vårt ansvar: Att på bästa vis följa alla riktlinjer som ges för att minska smittspridning. Så istället för att fortsätta kämpa i såväl motvind som uppförsbacke, så tänker vi ta en paus både för restaurangen och vår cocktailbar. En paus vi tänker använda för att samla energi och hitta inspiration. Testa nya idéer både i köket och baren – och planera för framtiden. Att använda tiden för något positivt – så att vi på andra sidan av den här jobbiga perioden kan vara en stark, fräsch och aktiv del av restaurang-Göteborg. Både för de som jobbar i branschen, och så klart för er – våra gäster. Vi skall metaforiskt sett passa på att koka en grym fond till i höst – ja, eller göra lemonad då.    

 

Vi kommer därför efter säsongens sista service på Onsdagen den 29:e april att hålla stängt under sommaren, men öppnar igen under våren 2021. Fräschare, gladare och stärkta. 

 

Och har vi inte sagt det innan så säger vi det nu: Vi är oerhört tacksamma för allt stöd vi fått av er. Våra gäster, stammisar som nytillkomna. Så vi hoppas att ni kommer förbi på en sista drink eller middag för säsongen innan vi stänger. Och vi tänker verkligen inte säga hejdå – vi säger på återseende!

Meny


Vi gör inte skillnad på våra cocktails. Det ska vara en precis lika god upplevelse när du provar en
ny cocktail som vår Black and Yellow med rågwhiskey och lakrits, som när du väljer din go to-drink
whiskey sour. De gör alla sig bäst på egenpressad juice och säsongsbaserade råvaror. Och
äggvitan till din whisky sour skall självklart komma ur ett nyknäckt ägg, snarare än ur någon
plastflaska. För att inte tala om isen – faktiskt en av de viktigaste komponenterna i en cocktail. Rätt
is till rätt cocktail, i rätt typ av glas helt enkelt. Balansen mellan kylning och spädningseffekt är en
del av receptet, något du kan fråga vem som helst som föredrar sin old fashioned på en rejäl isbit.
Hantverket är alltid där.

 

Cocktail of the week


Vi kan helt enkelt inte sluta inspireras av nya intryck och idéer. Därför ser aldrig vår drinkmeny
riktigt likadan ut. Varannan månad kommer de senaste smakkombinationerna vi utvecklat in på
menyn. Och när man är sugen på ett mer självklart val har vi en cocktail of the week med en ny
klassiker varje måndag. Veckans klassiker hittar ni på vår Instagram.

 

Vår restaurang Dinner22


Vi lägger krutet på saftigt kött och såser som man minns. Vi är stolta över att alltid kunna erbjuda
närproducerat kött, och utöver det – vilt under stora delar av året. Såserna förbereds alltid från
grunden utan kompromiss, oavsett om det gäller nyslagen bea eller såserna vars fond fått puttra i
dagar. Menyn har utvecklats över tid tillsammans med gästerna. Därför har också populära rätter
som entrecoten från Dalsjöfors, den sotade tonfisken med citrusrisotto och Kalixlöjrommen fått sin
permanenta plats. Oavsett rätt, tummar vi aldrig på att man ska vara nöjd, med mersmak för att
komma tillbaka. När vinterhalvåret slår till serverar vi mer vilt och mustiga smaker efter säsong,
precis som när uteserveringen blommar upp och du hittar fräscha, sommarfavoriter på menyn.

Nyheter

Tio Pepe Challenge

4 Jul

Varje år arrangeras en cocktailtävling grundat i sherry av Gonzalez Byass. Detta är en tävling som mäter kunskap i vad sherry är, vilka typer som finns, kulturella aspekter rörande sherry och s

Läs mer

Vår is

4 Jul

Vi lägger stor vikt vid den is våra drinkar serveras på och är väldigt glada att ha möjligheten att jobba med is av väldigt hög kvalité från våra vänner på Isbudet.se

Läs mer

Negroni Week

4 Jul

Under en vecka i juni går restauranger och barer världen över samman för att visa upp en av branschens favoritcocktails och samtidigt ge någonting tillbaka. Med Imbibe och Campari bakom allt skä

Läs mer

Hitta till oss

Vi ligger nära Avenyn, Liseberg, Ullevi och Scandinavium, och passar således perfekt att besöka innan eller efter ett evenemang i Göteborgs stadskärna. Hit tar du dig lättast med spårvagn eller buss till Korsvägen eller Scandinavium, som båda ligger några minuter bort.